Somebody, Someday, Somewhere around UK 08/09


Slideshow

Tuesday, 4 August 2009

Dessert yang selalu ku buat...

Ini adalah antara dessert yang selalu ku buat, leh kata tiap2 bulan la mesti wajib makan puding roti bakar dan fruit tart ni. Sebabynyer aku suka, hubbyku suka n anak2 ku suka..satu lagi paling senang nak buat...he..he..tak perlu amik masa lama..within half an hour dah siap.









Resepi tak payah la kot nak publish kat sini sbb aku pun bukannyer pandai masak pun..ikut suka (ISA) aku punyer sukatan..so tak pernah ada exact measurement...janji sedap..
Puding roti tu aku campur je mentega, gula, telor, fresh milk, roti, kismis dan badam dan bakar..zul tak suka yang kukus..so, ikut taste boss suka bakar.
Utk Fruit tart ni slalunyer aku beli yang small kat M&S atau ASDA, tapi kali ni (sebab nak berbuka puasa punyer pasal) beli yang besar terus plus nak menghabiskan fruit dan yogurt strawberry budak2 ni sbbnyer peti ais aku buat hal minggu lepas. So dari rosak semuanya baik la aku perabihkan..tu yang nampak cam meriah jer n colorful...Bahannyer kastard, gula n fresh milk jugak...tp yg ni aku letak yogurt skali...

1 comment: